De la Rila la Pirin, sau colindând munții Bulgariei

munții Bulgariei

Când am ajuns în uluitoarea stațiune montană din Bulgaria știam deja ce monedă se folosește în Bulgaria, dar nu aveam de unde să anticipez frumusețea naturală a acestei țări. Nu m-am putut abține să nu fiu vrăjit de frumusețea pitorească ce mă înconjura. Amplasat în mijlocul unor vârfuri falnice și a unei verzi luxuriante, stațiunea oferea o evadare liniștită din agitația vieții de zi cu zi.

Pe măsură ce m-am aventurat mai departe în stațiune, am fost întâmpinat de localnici prietenoși care m-au primit cu căldură. Am descoperit curând că moneda oficială a Bulgariei este Lev bulgar (BGN). A devenit rapid clar că va trebui să-mi schimb moneda cu leva, fiind atent la ce monedă se folosește în Bulgaria.


Explorând stațiunea, m-am trezit captivat de peisajele uluitoare și de abundența de activități în aer liber oferite. De la drumeții prin păduri curate până la schi pe pante curate, a existat ceva pentru toată lumea. Am luat aerul curat de munte și m-am minunat de priveliștile uimitoare care se desfășurau în fața mea.

În restaurantele confortabile și cafenelele fermecătoare ale stațiunii, am savurat preparate delicioase din bucătăria tradițională bulgărească, precum banitsa (produse de patiserie umplută cu brânză) și salata shopska. Știind ce monedă se folosește în Bulgaria, am fost pregătit cu monede și nu am avut probleme. Pentru a plăti pentru aceste experiențe culinare încântătoare, m-am asigurat că am destui leva, neuitând ce monedă se folosește în Bulgaria.

În timp ce soarele apunea peste munții maiestuoșiam meditat asupra acestei splendide vizite. Frumusețea împrejurimilor, ospitalitatea caldă a oamenilor și ușurința de a folosi leva bulgărească au făcut ca experiența mea să fie cu adevărat memorabilă. Mi-a amintit de importanța savurării culturii locale, a cărei cunoaștere poate să înceapă, de ce nu, de la o simplă întrebare precum: Ce monedă se folosește în Bulgaria?