Istoria UPS

ups

Nimeni nu cunoaște exact cine, când și unde a fost creat primul UPS. Se știe faptul că primul UPS a fost patentat de John Hanley, un om de știință, și inițial l-a denumit AMUUSEE- Aparatus for Maintaining an Unfailing and Uninterruptible Supply of Electrical Energy, sau în alți termeni, aparat pentru menținerea unei alimentări neîntrerupte a energiei electrice. Hanley inițial a proiectat aparatul pentru alarmele de incendiu si multe alte sisteme pentru precauție și protecție. AMUUSEE este un strămoș al UPS-ului de azi, este uimitor cât de multe s-au schimbat.

UPS-ul ( uninterruptible power supply sau uninterruptible power source) cunoscut ca baterie de rezervă , este un aparat electric care furnizează energie electrică în caz de urgență atunci când sursa principală de curent electric cedează.

Aceste aparate permit oprirea sigură a unui computer și a altor echipamente conectate, iar durata lor de funcționare poate ajunge și la 15 ani sau mai mult depinzând de ce fel de UPS beneficiezi. În special în sistemele complexe, fiecare din cele trei tehnologii pe bază de alimentare neîntreruptibilă are avantajele sale și poate fi necesară pentru configurarea protecției eficiente a energiei. Cele trei tipuri majore de configurații ale acestui sistem sunt Online Double Conversion (Conversia dubla online), Line-Interactive (Linie interactivă) și Offline/ Battery Backup/ Stand-by.

Când vine vorba de protejarea încărcărilor IT critice, numai tehnologia online de conversie dublă protejează pe deplin, oferind cele mai înalte niveluri de securitate pentru rețele. Puterea de intrare este convertită în curent continuu (DC) și apoi convertită înapoi la curent alternativ. Acest design AC-DC/DC-AC asigură un grad sporit de izolare a sarcinii de neregulile de la alimentarea principală. Calitatea energiei ale acestui tip de UPS este semnificativ mai bună decât cea a altor tehnologii. UPS-ul online regenerează unda sinusoidală, nu doar condiționarea sursei brute de utilități.

Cu o funcționare simplă, cu un cost scăzut, UPS-ul offline poate fi folosit în caz că nu ai mari probleme la rețea și vrei doar o protecție pentru sarcini de putere mici. Astfel, în timpul funcționarii normale, asigura un flux ce curge direct prin unitate și are o singură filtrare. Este dotat cu un invertor, ce poate furniza o ieșire de forma pătrată sau de unda sinusoidală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *