Fidelizare clienți

fidelizare clienti

Să câștigi încrederea cuiva este, probabil, cea mai dificilă misiune din lume. Însă, exista multe tactici cu care îți poți atrage clienții și de asemenea să îi determini sa revină. În orice caz, un client existent cheltuie mai mult de jumătate față de un client nou, dar cu cât mai mult cu atât mai bine.

Procesul de fidelizare a clienților se desfășoară în câteva etape și este un proces important și complex.

În prima fază este achiziția, interacțiunea cu produsul sau serviciul de care dispui prin afacerea ta. Iar aici intervine și prima impresie pe care o lași, adică relația vânzător-consumator. Trebuie sa întreci așteptările clientului încât sa aibă o experiență de cumpărare plăcută.Iar apoi, clientul va evalua experiența pe care a avut-o și acest lucru ajută și la satisfacția legată produs într-o anumită măsură.

După ce trecem de această etapă, dacă clientul apreciază produsul, urmează loializarea sa. Cumpărătorul va manifesta un comportament bazat pe încredere, care e benefic pentru business-ul tău. În momentul în care ai reușit să îi castigi loialitatea, nu va dori sa schimbe compania și va cumpăra în continuare și va beneficia în continuare de serviciile tale, în defavoarea altora. Este necesar să răspunzi la feedback-uri sau orice fel de adresare a clientului, indiferent că sunt bune sau mai puțin bune, pentru ca vei lăsa impresia că îți pasă și în acest fel nu riști să pierzi clientul.

După ce câștigi fidelitatea clientului, acesta desigur că va recomanda altora serviciul de care dispui sau produsul tău , el între timp făcând cumpărături repetate. Îi mai putem spune marketing prin viu grai cu alte cuvinte.

Desigur, trebuie să luăm în considerare faptul ca un client satisfăcut nu e neapărat un client fidel. Niciodată nu vom putea știi sigur cat de satisfăcut este.

Poti face un program de fidelizare clienti prin răsplătirea lor cu mici atenții, mici cadouri, funcționează excelent: de la mostre gratuite până la discount-uri de ziua lor și transportul gratuit sau împachetare cadou. Le vei rămâne întipărit în minte și sigur vor reveni la tine.18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *