Este întotdeauna greu să vorbim despre trafic de persoane

“Indiferent în ce context este menționată această temă, întotdeauna ne apare un nod în gât când o convorbire se axează pe fenomenul de trafic de persoane. În aceste cazuri apar mereu multe persoane care vor ieși din această poveste tragică cu răni. În primă instanță victima propriu zisă este plină de răni, atât sufletești, cât și fizice, dar pe lângă ea și aparținătorii acesteia vor avea sufletul rănit. Există cazuri când apar în povestea tragică și persoane care sunt acuzate pe nedrept.
Acest articol are rol informativ despre acest fenomen de trafic de persoane. Astfel, dacă dumneavoastră sau cineva drag este urmărit penal, suspect sau acuzat de trafic de persoane de către oamenii legii din Ungaria, nu aveți decât să citiți aceste rânduri și să țineți cont de sfatul meu.

Primul pas pe care trebuie să îl urmați este să nu vă temeți să cereți ajutor. Adresați-vă cu povestea dumneavoastră, iar eu vă voi pune în legătură cu un avocat specializat pe trafic de persoane. Aveți dreptul de a vă informa și de a cere ajutor, nu ratați această șansă. După care, al doilea pas este că avocatul specializat vă va prezenta obligațiile și drepturile dumneavoastră, dar va vorbi și despre sancțiunile existente conform poveștii dumneavoastră. Avocatul vă va sfătui privind pașii care vă mai așteaptă. După ce v-ați sfătuit cu avocatul specializat pe trafic de persoane trebuie să decideți dacă mai doriți să beneficiați de serviciile dumnealui și dacă aveți nevoie de un traducător.
Se știe clar, de la bun început, că o persoană care aste autorul unei astfel de infracțiuni groaznice de trafic de persoane nu va scăpa fără pedeapsă, iar aceasta nu va fi una minoră. Dacă nu sunteți vorbitor de limbă maghiară la nivel avansat va fi îngreunat tot procesul de către faptul că nu înțelegeți fiecare noțiune și nu puteți urma o conversație clară. Aveți posibilitatea de a beneficia de un interpret, dar nu este un criteriu ca acesta să aibă calificare juridică, astfel sunt șanse să apară dificultăți în traducerea termenilor juridici. Din nefericire, se poate întâmpla ca acest interpret să nu ia în considerare și interesele dumneavoastră.

Sfatul meu este ca pentru viitorul dumneavoastră să cereți ajutor de la oameni care sunt specializați pe acest domeniu, atât avocatul, cât și traducătorul juridic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *